Bilder från Eldrimners Smakteater

Färskkorvens återkomst, en fantastisk kväll med Eldrimner och korvtrollaren Sven Lindauer från Bayern. Föreställningen avslutades med provsmakning av den nylagade färskkorven med ett glas öl från Klövsjö Gårdsbryggeri samt bröd från Hara gårdsbageri. Mathantverk i perfekt harmoni.

Se recept längst ner på sidan.

Nytt Seminarium den 18 oktober, då handlar det om Gårdsostar med Michel Lapge, Europas främste gårdsystningsexpert.

Färskkorvtillverkning

Stekning av färskkorv

Malning av lamm

Klart att äta

Recept på Färskkorv (Bratwurst) av lamm (recept av Eldrimner)

10 kg Lammkött, 180 gr havssalt, 50 gr Grovmalen svartpeppar, 20 gr Rörsocker, 30 gr Muskotblomma, 10 gr Kryddpeppar, 20 gr malen muskot, 400 gr färsk persilja, 25 gr färskrivet citronskal, 20 gr färsk vitlök.

Skär köttet och fett i bitar och blanda för hand med kryddor och salt. Mal i köttkvarn genom 3 mm hålskiva. Se till att få jämn fördelning av alla ingredienserna. Bäst är att blanda smeten för hand en gång till efter malningen. Smeten fylls i tunna naturfjälster av får med korvspruta. Snurra eller bind korvarna och dela dem. Kyl eller frys färskkorvarna eller allra bäst – stek eller grilla dem direkt …. gott!

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: